Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک هوش مصنوعی جدید قادر است از صدای جریان ادرار برای نظارت بر سلامت مجاری ادراری استفاده کند.

به گزارش ایران اکونومیست و به نقل از آی‌ای، یک الگوریتم هوش مصنوعی اکنون می‌تواند به صدای دفع ادرار بیماران گوش دهد تا با موفقیت و کارآمدی، جریان‌های غیرطبیعی و مشکلات مربوط به سلامتی مجاری ادراری آنها را شناسایی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ابزار یادگیری عمیق، "Audioflow" نامیده می‌شود و تاکنون تقریباً به اندازه‌ی یک دستگاه تخصصی مورد استفاده در کلینیک‌ها خوب عمل کرده و نتایج مشابهی را برای دستیاران اورولوژی ارائه کرده است.

ارزیابی صدای ادرار

دکتر "لی هان جی" از بیمارستان عمومی سنگاپور و سرپرست این مطالعه جدید گفت: گرایش به استفاده از فناوری یادگیری ماشینی در بسیاری از زمینه‌ها به وجود آمده است، زیرا پزشکان زمان زیادی ندارند و به صرفه‌جویی در زمان آنها کمک شایانی می‌کند. در عین حال، به ‌ویژه از زمان شروع همه‌گیری، تغییر به سمت پزشکی از راه دور و کاهش مراقبت‌های مبتنی بر بیمارستان وجود دارد.

وی افزود: ما نیز مشتاقِ توسعه‌ی راهی برای نظارت بر بیماران به منظور مشاهده وضعیت آنها در خلال بازدیدهای بیمارستانی بودیم.

این الگوریتم جدید، صدای تولید شده توسط ادرار را در یک محیط عایق صدا ارزیابی می‌کند و مشکلات احتمالی را بدین وسیله تشخیص می‌دهد. اما محققان امیدوارند اپلیکیشنی بسازند که به اندازه کافی خودکفا باشد و بیماران بتوانند از آن در خانه نیز استفاده کنند.

دستگاه‌های کنونی برای ارزیابی شرایط مرتبط با ادرار، کارآمد هستند، اما نیاز دارند که بیماران در طول بازدیدهای سرپایی در آنها ادرار کنند.

با این حال، همه‌گیری کووید-۱۹ دسترسی به کلینیک‌ها را محدود کرده است. "هان جی" و همکارانش می‌خواستند روش موثرتری برای ارزیابی ادرار در خانه بدون هیچ گونه کمک پزشکی ایجاد کنند و به همین دلیل از حوزه‌ی مهندسی برای توسعه یک الگوریتم هوش مصنوعی برای ارزیابی ادرار استفاده کردند.

آنها برای آموزش و اعتبارسنجی این الگوریتم، ۵۳۴ شرکت‌کننده مرد را از دسامبر ۲۰۱۷ تا ژوئیه ۲۰۱۹ به‌کار گرفتند. این فرآیند نسبتاً ساده بود؛ شرکت‌کنندگان از دستگاه نظارت بر ادرار معمولی در یک اتاق عایق صدا استفاده کردند و صدای جریان ادرار خود را با استفاده از تلفن هوشمند ضبط کردند.

نتایجی که با نتایج تخصصی مطابقت دارد

سپس هوش مصنوعی با استفاده از ۲۲۰ صدای ضبط شده یاد گرفت که نرخ جریان، حجم و زمان را به طور دقیق ارزیابی کند. این در حالی است که این عوامل با هم می‌توانند انسداد یا مشکلات مثانه را هویدا کنند.

"هان جی" توضیح داد: هوش مصنوعی ما می‌تواند از برخی افراد غیر متخصص پیشی بگیرد و به مشاوران پزشکی نزدیک شود. اما مزیت واقعی این است که هر بار که به دستشویی می‌روید، یک مشاور همراه خود دارید.

وی افزود: ما اکنون در حال کار بر روی الگوریتمی هستیم که بتواند زمانی که سر و صدای پس‌زمینه نیز در محیط معمولی خانه وجود دارد، به خوبی کار کند.

در واقع، "Audioflow" نتایجی را تولید کرد که می‌توانست با یک دستگاه تخصصی موسوم به "اوروفلومتری" و یک هیئت متشکل از شش دستیار اورولوژی رقابت کند. این هوش مصنوعی، نتایجی را به دست آورد که برای بیش از ۸۰ درصد موارد ضبط شده با دستگاه "اوروفلومتری" مطابقت داشت و در مقایسه با اورولوژیست‌های متخصص به نرخ تطابق ۸۴ درصدی دست یافت.

اکنون محققان امیدوارند که این هوش مصنوعی جدید بتواند به زودی برای استفاده در خانه آماده شود.

"Audioflow" به زودی به عنوان یک برنامه تلفن هوشمند برای آزمایش در دنیای واقعی همراه با صداهای پس‌زمینه عرضه خواهد شد. با این حال یک اشکال دارد و آن اینکه تاکنون فقط بر روی جریان ادرار مردان آزمایش شده است که با ادرار زنان متفاوت است. بنابراین احتمالا در آینده شاهد نسخه‌ای با محوریت زنان خواهیم بود.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: هوش مصنوعی ، اورولوژی ، ادرار

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: هوش مصنوعی اورولوژی ادرار هوش مصنوعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۹۴۵۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کافی است انسان باشد!

یک. دستان نحیف کودک و آه مظلومیت او در برابر بمب‌ها و جنگنده‌ها پیروز می‌شود، همان‌گونه که خون بر شمشیر پیروز شد. این مهم‌ترین تصویر این روزهای غزه است.
دو. از عاشورای ۶۱، قاب‌های ماندگاری در ذهن‌ها مجسم است و نسل به نسل منتقل‌شده، از دستان بریده یک علمدار، تا حنجره طفل شیرخوار؛ کربلای غزه هم برای نسل امروز، یادآور همان شدائد و مصائب کربلاست. تصویرها را همه ما به‌اندازه توان و تحمل مان دیده‌ایم، زنی که خانه ویرانه خود را که تمام دیوارهایش فروریخته جارو می‌زند، دختری که سرمای هوا، بدنش را به لرزه انداخته، پسری که از گرسنگی، لاغر شده و رنگ به رخسار ندارد و پدری که با بهت، در میان آوارها دنبال همسر و فرزندان خویش است.
سه. اگر می‌شنویم جوانان و دانشگاهیان در اروپا و آمریکا علیه اسرائیل و حمایت‌های دولتشان از این رژیم شوریده‌اند، اگر صدای مظلومین غزه به سرتاسر عالم رسیده و انزجار و تنفر از رژیم کودک کش صهیونیستی در حال فوران است، نشانه‌ای بر این است که خون بر شمشیر پیروز می‌شود. کربلای امروز شباهت‌های زیادی با کربلای حسین بن علی علیهماالسلام دارد. در آن قیامت صغری، همان‌گونه که لشکر حق ریزش و رویش داشت، امروز هم برخی مسلمانان و اعراب منطقه در خفا و علن در کنار دژخیمان ایستاده‌اند و از سوی دیگر، دانشجویان آمریکایی و اروپایی صدای فریاد مردم غزه شده‌اند. جوانه‌های حق از دل نقطه تسلط فرهنگ باطل در حال سر برآوردن است و همچون سروی که ریشه‌هایش دل صخره‌ها را می‌شکافد و پیش می‌رود، سنگ‌ها و صخره‌های فرهنگ لیبرال متظاهر مدعی حقوق بشر در حال شکستن است.
چهار. باید مراقب اختلافات و فتنه‌انگیزی‌ها بود. هرقدر اسرائیل در سراشیب قرار می‌گیرد بیشتر دست‌وپا می‌زند که الغریق یتشبث بکل حشیش. دوگانه شیعه-سنی یا دوگانه مسلمان-غیرمسلمان و عرب-عجم و هرچیزی ازاین‌دست فرعی و ساختگی است. دوگانه اصلی که باید محور تمام معادلات و ارتباطات باشد، دوگانه بمب-کودک است و صدالبته که هر انسان آزاده‌ای در سمت کودک می‌ایستد. صبر کنید، به آزاده بودن هم احتیاج نیست، کافی است انسان باشد!

دیگر خبرها

  • اقدامات پلیس آمریکا نمی‌تواند صدای دانشجویان معترض را خاموش کند
  • ببینید | ممنونیم! دانشگاه های آمریکا، صدای شما به غزه رسیده است
  • درمان بی‌اختیاری ادرار در سالمندان
  • ارزیابی ایمنی بیش از هزار بوستان در تهران
  • کافی است انسان باشد!
  • پای حرف شما هم استانی‌ها در صدای مردم
  • کشت خانگی سبزیجات با مایعی غیر قابل آشامیدنی
  • حوزه نظارت بر کیفیت آموزش دانشگاهی در قزوین احیا شد
  • با عفونت دستگاه ادراری بیشتر آشنا شوید
  • کنسرسیوم «توسعه ریلی افغانستان» ترانزیت را از مجاری قانونی پیگیری کند