Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت علمی دانشگاه صدا و سیما می‌گوید حتماً به وسیلۀ الگوریتم‌های هوش مصنوعی می‌توانیم با دقت بالاتری نسبت به نظرات مخاطبین و حتی دسته‌بندی مخاطبین اقدام کنیم - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست علمی هوش مصنوعی و رسانه با حضور و سخنرانی صاحبنظران و اساتید نخبه کشور در حوزه هوش مصنوعی عصر امروز در دانشگاه صدا و سیما به کار خود پایان داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

راهیل مهدیان، دکترای هوش مصنوعی و عضو هیئت علمی دانشگاه صدا و سیما و دبیر علمی این نشست گفت: یکی از کاربردهای هوش مصنوعی، می‌تواند تحلیل محتواها و بازشناسی اطلاعاتی از محتواهای متنی، صوتی یا تصویری باشد. از کاربردهای هوش مصنوعی در حوزۀ علوم انسانی می‌توان به صحت‌سنجی احادیث معصومان علیهم‌السلام اشاره کرد. با توجه به حجم احادیث و آنچه به صورت موثق از ائمۀ معصومین علیهم‌السلام در منابع روایی وجود دارد، بدون فناوری هوش مصنوعی نمی‌توان به نتایج مطلوب رسید؛ با استفاده از این فناوری ابتدا باید داده‌پردازی و بعد صحت‌سنجی صورت گیرد. حال با توجه به ویژگی‌ها و مشخصاتی که از قبل در میز داده‌های ما موجود است، امکان انتساب یا عدم انتساب حدیث به معصوم علیهم‌السلام برای ما فراهم خواهد شد.

وی افزود: دربارۀ سخنرانی‌ها نیز می‌توان جستجوی هوشمندی انجام داد. اگر قصد دارید بدانید آیا امام خمینی (ره) دربارۀ موضوع خاصی صحبت کرده است یا خیر، با هوش مصنوعی می‌توان به این هدف دست یافت. با این فناوری این امکان برای شما ایجاد می‌شود که در تمام ویدئوهای امام (ره) جستجو صورت بگیرد و حتی می‌توانید متوجه شوید که چند بار حضرت امام درباره آن موضوع خاص سخن گفته و یا ارتباط بین مطالب قبل و بعد آن را به دست آورید. این اقدام با کلیدواژه‌هایی که تعریف می‌کنیم تسهیل می‌شود.  اینها نمونۀ کوچکی از کاربرد هوش مصنوعی است.

مهدیان ادامه داد: برای اینکه ابزار هوش مصنوعی کارکرد خود را نمایان کند، لوازمی مورد نیاز است؛ یعنی در کنار روش‌های فنی و روش‌های بهینه‌سازی دو چیز اهمیت می‌یابد: اولین مورد، ایجاد پایگاه دادۀ مناسب است و دومین مورد، تعریفِ کاربرد هوش مصنوعی دربارۀ موضوع مدنظر شماست. 

وی دربارۀ کارکرد هوش مصنوعی در پایش سطح مخاطبان رسانه گفت: شما وقتی در سایت می‌خواهید نظری دربارۀ یک متن یا کلیپ ارائه دهید، روش مشخصی دارد، اما هوش مصنوعی با بررسی "متن کامنت" تحلیلی را انجام دهد و با کمک آن تحلیل، تشخیص می‌دهد نظر مخاطب دربارۀ آن محتوا مثبت است یا منفی؟ با توجه به ترکیب کلماتی که در کامنت استفاده شده، تشخیص می‌دهد که این مخاطب، مذهبی یا غیر مذهبی است؛ بنابراین تمامی این موارد بستگی به این دارد که ما چقدر نسبت به جمع‌آوری داده‌ها می‌توانیم دقیق عمل کنیم. هر اندازه داده‌‌های دقیق‌تر، کامل‌تر و بهتری را داشته باشیم، نتیجه‌ای که می‌توان به کمک الگوریتم‌های هوش مصنوعی از خروجی کار داشته باشیم، بهتر خواهد بود.

عضو هیئت علمی دانشگاه صدا و سیما با اشاره به اینکه برخی نهادها اکنون به سمت دیجیتال کردن خروجی‌های خودشان رفتند، افزود: یعنی حتماً تلاش می‌کنند سایت‌هایی را ایجاد کنند تا تعامل خود با مردم را به صورت اینترنتی و مجازی برقرار کنند؛ در صورتی که این تعامل با راه‌اندازهای وب‌سایت‌ها میسر شده باشد، این امکان وجود خواهد داشت که مخاطب نظرات خود را وارد کند؛ مثلاً روابط عمومی صدا و سیما با ساز و کارهایی که مثل تماس‌های تلفنی تعریف کرده، دریافت‌کنندۀ نظرات مردم است. در کنار آن، هر یک از شبکه‌های تلویزیون به صورت مجزا سایت یا بستری را فراهم کردند تا نظرات را بگیرند. وقتی چنین داده‌هایی را در اختیار داشته باشیم، حتماً به وسیلۀ الگوریتم‌های هوش مصنوعی می‌توانیم با دقت بالاتری نسبت به نظرات مخاطبین و حتی دسته‌بندی مخاطبین اقدام کنیم؛ بنابراین اگر سازمانی بخواهد هوشمندسازی اطلاعات خود را پیش ببرد، اولین اقدام او بایستی ایجاد سایت‌ها و یا باکس‌هایی باشد که مخاطب بتواند اظهار نظر کند.

مهدیان ادامه داد: پس از فرمایشات مقام معظم رهبری درباره اهمیت هوش مصنوعی، شاهد ارتقای فناوری‌های سیستمی شدیم. گویی نقطه عطفی برای نهادها شد، در حالی که تا پیش از این حساسیت کافی وجود نداشت. اگر نهادها به سمت هوش مصنوعی بروند، هم زحمت خودشان کمتر خواهد بود، هم آگاهی بیشتری نسبت به مشتری و مخاطب خود پیدا خواهند کرد و همین امر سبب می‌شود محصولاتی که ارائه می‌دهند، کیفیت نهایی بالاتری برایشان ایجاد کند.

شمارش ترددها با فناوری "پردازش تصویر" و "هوش مصنوعی" سرعت گرفت11 نکته راهبردیِ نخبگان حوزوی در اولین نشست هم‌اندیشی هوش مصنوعیهمگرایی 2 فناوری "هوش مصنوعی و نانو فناوری" با اجرای 5 برنامه ملی

انتهای‌پیام/ 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دانشگاه صدا و سیما رسانه ملی هوش مصنوعی دانشگاه صدا و سیما رسانه ملی دانشگاه صدا و سیما هوش مصنوعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۷۸۸۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست هم اندیشی پژوهشگران علوم شناختی با حضور سید محمد مهدوی، دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری شناختی و مدیران و مسئولان دانشگاه خلیج فارس در بوشهر برگزار شد. در این نشست راه‌های توسعه همکاری‌های علمی و تحقیقاتی درحوزه علوم شناختی مورد بررسی قرار گرفت.

مهدوی، با اشاره به اهداف و سیاست‌های این ستاد برای حمایت از اجرای طرح‌های علمی، پژوهشی و تحقیقاتی درحوزه‌های مختلف علوم شناختی گفت: با تلاش‌های این ستاد و به منظور تربیت نیروی کارآمد و متخصص تاکنون ۲۲ هسته پژوهشی در حوزه‌های علوم و فناوری‌های شناختی در مراکز علمی و دانشگاهی کشور تشکیل و فعال شده است.  

وی با اشاره به اینکه توسعه فعالیت‌های پژوهشی به همکاری‌های مشترک میان محققان و اساتید نیاز دارد، گفت: ستاد یکی از حلقه‌های رابط در توسعه علوم و فناوری‌های شناختی محسوب می‌شود و برای تحقق این هدف حمایت‌های لازم را ارائه می‌کند.

وی توجه به حوزه‌های سلامت و سرمایه شناختی، آموزش و پرورش شناختی و شناخت اجتماعی را از جمله اولویت‌های ستاد بر شمرد و گفت: رویکرد ستاد بهره گیری و بهره‌مندی ازدستاورد‌های علوم و فناوری‌های شناختی برای ارتقاء و افزایش توانمندی مهارت‌های شناختی درسطح جامعه و نیز کمک به امر یادگیری و یاددهی با شیوه‌های شناختی در نظام آموزشی است و ستاد آماده است با حمایت همه جانبه از طرح‌های پژوهشی و تحقیقاتی بستر‌های لازم را برای تحقق این اهداف مهم فراهم آورد.

وی اضافه کرد: پژوهشگران و فناوران می‌توانند از طریق سایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی و همچنین سامانه خدمت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری از اطلاعیه‌ها آگاه شده و برای دریافت حمایت اقدام کند.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ضرورت ایجاد ساختار مناسب برای پیاده‌سازی علوم انسانی با جهان‌بینی الهی
  • چین از مدل هوش مصنوعی تبدیل متن به ویدئو رونمایی کرد
  • پارسانیا: باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم
  • باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم
  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور
  • پایش سطح زیرکشت محصولات استراتژیک کشاورزی با استفاده از داده‌های فضایی
  • طرح تحول علوم انسانی در دانشگاه خوارزمی اجرا می‌شود
  • تصویب سند هوش مصنوعی در کشور به کجا رسید؟
  • ایجاد دفتر فراجا در بنیاد ملی نخبگان؛ علت چیست؟!
  • چرایی ایجاد دفتر «فراجا» در بنیاد ملی نخبگان/۲ بال علم و فناوری «وعده صادق»